Website Builder

JØDISK MUSEUM TRONDHEIM DELTAR PÅ KULTURNATT 2017

Jødisk museum Trondheim deltar i år med flere arrangementer på Kulturnatt i Trondheim den 15. september. Kulturnatt er en helaften fylt med kulturelle opplevelser, med over 200 arrangementer på flere forskjellige steder i byen. Mer om Kulturnatt kan leses på http://kulturnatt-trondheim.no/

18:00 til 20:30 Åpent museum
Jødisk museum Trondheim er åpent for besøkende mellom 18:00 og 20.30. Ta turen innom for å besøke synagogen og ta samtidig en titt på vår utstilling om jødisk liv i Trondheim.
Fri adgang.

18:30 til 19:30 Foredrag ved Jon Reitan: Hvordan huskes Holocaust blant trønderne? 
Foredraget tar utgangspunkt i Reitans doktorgradsavhandling "Norske møter med Holocaust, om hvordan det norske storsamfunnet har erindret, snakket om og forstått Holocaust i ettertid - fra 1945 og fram til i dag."
Sted: Jødisk museum Trondheim.
Fri adgang.

I forbindelse med byantikvarens prosjekt "Vitalisering av veiter og gårdsrom i Midtbyen"  vil det også arrangeres foredrag og veitvandring med det jødiske Trondheim som tema.

21:00 Foredrag ved Ralph Buchmann og Terje Bratberg
Forstander i Det Jødiske Samfunn i Trondheim Ralph Buchmann og byhistoriker Terje Brattberg forteller om det jødiske livet i Nerbyen.
Sted: Fjordgata 5, inngang fra Brattørveita
Fri adgang.

22:00 Veitvandring ved Ralph Ralph Buchmann og Terje Bratberg
Forstander i Det Jødiske Samfunn i Trondheim Ralph Buchmann og byhistoriker Terje Brattberg tar med deltagere på en vandring  i veitene i Nerbyen, der mange jødiske familier bodde og hadde forretninger. 
Sted: Krysset Brattørveita - Brattørveita
Fri adgang.

I området vil det i tillegg være en utendørs utstilling med bilder fra Jødisk museum Trondheims samling.